Summa sidvisningar

lördag 10 september 2011

att skriva in barn i skolan

Då var det dags att skriva in barn i skolan, vilket inte var det lättaste visade det sig...vi hade kollat upp vilket skolområde vi skulle tillhöra, så tidigt på tisdagsmorgonen så styrde vi kosan mot skolkontoret i Cottage Growe...kom till fel kontor först...blev omdirigerade till "rätt" och väl där gick vi på nöten igen : ) vi var i fel skoldistrikt, med vår adress i Woodbury så tillhör vi Stillwaters distrikt. Hmm det började inte så bra...
....men med lite kaffe till oss och glass till barnen så var vi på banan igen och påt igen ; )
Bättre lycka denna gång...nästa anhalt visade sig vara rätt, finaly...vi skriver in August på Lake Elmo Elemantary in 5´th grade och Ludwig...(numera kallad Eric i skolvärlden då han föredrar att använda ett mellannamn som är lättare för amerikanare att uttala) i Oak-Land Jr. Highschool in 8´th grade.



Vi gjorde sedan en snabbvisit på respektive skola och blev otroligt vänligt bemötta, alla gör verkligen allt för att hjälpa oss tillrätta här. Det bestämdes att August börjar skolan på torsdag och Ludwig på fredagen.

När detta var avklarat kunde inte pappa Anders hålla sig borta från det nya kontoret som står och väntar på att få tas i besittning längre, och en angelägen John Wold som lagt ner hela sin själ i uppbyggandet av denna lokal stod i entren och väntade in oss för att se vår reaktion som i en tvättäkta "makeover show". Och varken han eller vi blev besvikna, vilket kontor vi får att inreda och jobba i, supersnyggt om man får säga det själv...svårt att föreställa sig då vi enbart gett order via telefon och mail det senaste halvåret. Men bra blev det, kommer via bilder visa vid senare tillfälle...

Efter denna kringflackande dag avslutade vi med en middag som vi väl känner igen; nämligen Svenska köttbullar i IKEA restaurangen : ) där vi var för inte sista gången kommer ni att bli varse ; )
Efter en tolvtimmarstur runt Minneapolis åkte vi nöjda men otroligt trötta tillbaka till hotellet för välbehövlig sömn : )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar