Summa sidvisningar

fredag 30 september 2011

att ha en underbar höstmorgon

Så här underbart mötte Hudson Wisconsin oss i morse..

...här sitter jag vid rödljusen påväg upp till @sittab Inc och St Croix Business park, hade som tur är rött ljus så jag fick lite tid på mig att fota i bilen...men såg naturligtvis inte att det slog om..så de bakom blev lite lagom irriterade på frilandsfotografen ; ) är ju inte van vi storstadstrafik : D



Det är underbart sensommarväder här denna vecka, vilket jag sett och hört att ni har där hemma med, så underbara färger nu på hösten...


Underbar roströd klippvägg efter vägen upp till St Croix...


En liten tjej påväg in till "sitt" jobb...


Lite roligt att vi sitter och åker mellan delstaterna Minnesota & Wisconsin varje dag, tur det inte är några tullar av något slag därimellan ; )

Ha en bra fredag & helg allesammans...

torsdag 29 september 2011

att fixa @sittab bil

Igår var det dags att lämna tillbaka hyrbilen som vi nu haft i ca en månad. En Dodge Caravan, som av nostalgiska skäl kändes som hemma då det var en sådan modell vi köpte och importerade från vår föregående USA- vistelse i Charlotte, North Carolina 1996-98.



Nu är det ju så att skaffa sig en bil i USA inte är det lättaste, för att uttrycka det milt...Anders har jobbat på detta sedan dag ett, och det krävs ett Amerikanskt körkort för att leasa eller köpa bil, samt en försäkring, men för att ha en försäkring krävs ett Amerikanskt körkort osv,osv, hmm ett sk moment 22 : ) Men tillslut via en bilfirma här i Hudson området där @sittab Inc ligger så fick vi tillslut hjälp att köpa två bilar.


Här är bil nr ett, familjebilen...ännu en Dodge Caravan 2010:a, då detta är vårt "amerikamärke" ; ) vet inte om ni ser den lilla "ärtan pärtan puff" bruden i baksätet...hon stortrivs i denna "lilla" bil.


Bil nr två är pappa Anders direktörsbil ; ) en gammal Volvo S60 -01:a.

Eftersom vi skulle in till flygplatsen och lämna iväg hyrbilen så var vi ju helt enkelt tvungna att göra ett litet besök på det "stora varuhuset" inne i Minneapolis för lite servetter och värmeljus åxå ; )

Idag är det jobb som gäller igen...


...här ser vi hur ärtan jobbar...med Paddan i högsta hugg!!

På återseende...

tisdag 27 september 2011

att ha sällskap i sängen

I have an confession to make...ja, jag vet att det är fånigt med amerikanska uttryck, men ni får stå ut...vi är ju faktiskt i USA ; ) Hur som helst, igår kväll när grabbarna drog igång tv´n efter att alla läxor var gjorda, ja det är väl bäst att jag skriver det åxå så ni inte går igång på att vi bara ser på tv : ) Så verkar det om om det enbart sänds massa olika kriminalserier nuförtiden, CSI, Criminal Minds, Whithout a trace, Cold case mm, mm  där "inspektors" av olika slag helt plötsligt vet allt om allt tex från vilken öken ett litet sandkorn på offrets ben kommer ifrån, sååå tröttsamt. All dramatologi är precis lika heeela tiden, ett brott, lite "investegation" hit och dit, ett bakslag...men sååå plötsligt så faller allt på plats, IGEN, och brottet är lös ?

Hmm är det jag som börjar bli gammal eller? Men vad hände med Ally McBeal, Melrose Place, Friends, Party of five, Lost osv

Oj, gick visst igång på detta världsliga ämne, mycket viktiga saker att ta tag i detta ; )

Nog om detta, när tvtittande drog igång och de bästa de kunde uppbringa var Hawaii five-0 så tog jag min kompis och lite raw almonds med russin i ( visst lät det läskigt med råa mandlar ) med mig upp till sängen istället...


och fick snart sällskap av en annan utbrytare vid namn Agnes och hennes lilla vän Paddan...


...och vet ni vad för intellektuellt och spännande program jag valde att titta på...jo men visst; Svenska Hollywood fruar på Tv3 Play...hmm mycket smickrande mamma Åsa...och Agnes hon, hon tittade på
Tom & Jerry : ) Det var min confession, vad är Er??

måndag 26 september 2011

@sittab

Har inte så mycket att säga men lite nya bilder från @sittab kan vi väl visa Er.








Till och med brandsläckaren är passar in i färgkoden ; )








Nya VD´n tackar för Er uppmärksamhet och drar vidare på Giggle Factory för dagens lekpass..

Hej på en stund!!

att se kläderna på

Godmorgon måndag, idag var det en mycket trött August som kom ner till frukosten...


...men efter en påminnelse om att idag skulle de nya kläderna invigas så blev han iallafall liiite piggare ; )


Har ni sett vilken bloggposé man lagt sig till med ; )

Trevlig start på veckan!!!

söndag 25 september 2011

att förlora något värdefullt

Ja, jag vet att det låter dramatiskt, och faktum är att det var ganska jobbig förlust för lilla Agnes att förmodligen inne i GAP butiken, ha förlagt sin älskade "mommofilten"
 ( för er som inte vet, en brun IKEA filt med fransar som hängt med som "snutte" sedan Agnes var någon månad )


Här är det i tryggt förvar runt halsen...mamma sprang tillbaka till butiken för att leta när detta missöde upptäcktes i bilen på väg hem igen...men ingen filt att uppbringa, vad vi då förutspådde som ett stort problem till sovdags...


...löstes med hjälp av en IKEA hund och en randig liten kanin som sövde "kessan" på ett kick : )

Som vi ser det; en epok som gått i graven...Sessan blir bara större och större...

att gå på söndagspromenad

Idag har vi haft strålande solsken och ca 22 grader varmt, sommarväder igen. Därför bestämde vi efter vårt gym besök att vi skulle gå på söndagsprommis...

...men först lite lunch till hungriga små magar som tränat så hårt : )


Här hemma på vår gata...


...med ett stopp vid vår lekpark för lite bus med bröderna...


Tur man har en August att rida på när inte benen bär nå mer...han är snäll våran August : ) Vi lämnade vår gata och tog bilen till ett outforskat affärsområde en bit bort...Woodbury Lakes, där vår promenad fortsatte.




Skillnaden på att promenera här mot runt omgivningarna i Ansta är väl dels att det är väldigt mycket mer människor i rörelse ; ) samt att det går att spendera väldigt mycket mer pengar här : D

Mamma Åsa fyndade på GAP rean, en marin sjal och två oversize tischor i olika grå nyanser : D för totalt 20 dollar, 140 kronor det ni ; )


August bestämde sig själv för dessa två tröjor även han på GAP, som han absolut ska ha till skolan imorron, totalt ca 50 dollar ; 350 kronor...

Såå nu är det inte bara en familjeblogg det här, utan en modeblogg dessutom ; D

När vi kom hem avslutades dagen med nybakta scones, direkt ur en popup burk, totaly homemade...


...men det gjorde inget för alla var nöjda och glada ändå, för pålägget var om möjligt ännu nyttigare...



Skön söndag i Minneapolis...

onsdag 21 september 2011

att se svart eller vitt

Jaha, då det inte verkar bättre än att vi glömt kameraladdaren hemma så har jag inte så mycket nytt att visa. Istället har jag lekt lite med befintliga kort...är långt ifrån någon expert så tips mottages mer än gärna!









Mina älskade anstabarn...dessa hade jag tänkt sätta i ramar och ställa väl synliga för pappa Anders på hans skrivbord @sittab...så att han alltid ser våra små frön när han jobbar!!


Vet vad som står på "attgöralistan" imorron; rusa iväg och köpa laddare ; )

måndag 19 september 2011

att åka till jobbet

Då var det måndag igen, och nya varor levererade till @sittab, bara att kavla upp ärmarna och packa upp platta paket igen ; )


Här provsitter vi pappa Anders nya besöksstolar, och jobbar lite på Ipaden...


...Agnes jobbar här som ni säkert förstår, som det ser ut så aspirerar hon redan på VD tjänsten och om vi frågar Kjelle så tror jag säkert att hon har den som i en liten ask...eller hur ; )

Här har vi satt pappa i lite jobb, det är inte lätt, men tillslut fick vi även honom att göra något åxå...

...här ska vi se om konferensstolarna som mamma Åsa skruvat ihop håller som de ska...jorå det går nog...

Och så var den väl äntligen här, som de har tjatats om detta kaffe...mamma och pappa är tydligen inte sig själva utan detta, fattar inte??


@sittab röd ska den tydligen vara åxå, okej då : ) Men nu är Agnes trött efter sin hårda arbetsdag och vill åka hem och ta emot bröderna som snart kommer från skolan...kanske man kan få gå och bada istället!!

Hejdå Pappa!!

söndag 18 september 2011

att ha en skön söndag

Idag har det varit en lugn och skön söndag, vi har varit och handlat lite smått som saknas här i hemmet; så som dammsugare och strykjärn...detta har vi ju kunnat vara utan, men hur som helst...eftersom det är Anders som ska använda dessa hushållsmaskiner så fick han väl vara med och välja ; )

Dagen fortlöpte med div praktiska göromål, samt lite läxläsning och genomgång av alla dessa papper som skickas hem i mappar från skolan.

När detta var avklarat ville Agnes testa sina nya sportskor i gymmet, lika som vi andra gjort under föregående vecka,  hmmm det lät väl bra....så det blev ett familje event kan man väl säga ; )

Ludwig sprang på löpbandet i 20 minuter innan vi ens han dit : ) sedan gick han till poolen för att relaxa...
...August körde crosstrainer...

och Agnes likaså...lätt som en plätt, men..

...löpbandet var en större utmaning : )


Lite styrka på det så är man klar och kan gå till lekrummet och titta på film istället ; )

Som ni ser finns det mycket olika varianter av träning i gymmet att tillgå när andan faller på, så bara att se till att få in det i vardagen...

och ja, jag gjorde ett försök att visa mig på styva linan jag åxå, men ni ser väl att det är viktigast att ha matchiga kläder : D och vara gravallvarlig...

Så nu är vi redo för en ny vecka!!