Summa sidvisningar

lördag 15 oktober 2011

att göra godmorgonbullar

Igår kväll fick jag ett litet ryck vid 23- snåret, tänkte att det skulle vara gott med nybakat bröd till frukost...


Hittade detta receptet och satte igång : )



Godmorgonbullar 8 st
25 g jäst


2 dl kall mjölk


1 dl Arla kesella kvarg, lätt

2 msk smör & rapsolja

salt

6-7 dl vetemjöl

1 uppvispat ägg (för pensling)

1/2 dl sesamfrö

Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt kvarg, smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i 8 bitar och forma dem till runda bullar.
Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Lägg över en handduk och låt dem stå i svalen eller kylen att jäsa över natten i 8-10 tim.
Pensla bullarna med ägg o strö över sesamfrö.
Grädda i ugn 225* i mitten av ugnen ca 10 min.

Perfekt att kunna förbereda och få rykande färskt bröd till frukosten...jag hade turkisk yoghurt och olivolja ist för det som receptet sa , detta var oplanerat och jag tog det som fanns hemma...


...mycket gott blev det iallafall...

Pågrund av det misslyckade försöket till fredagsmys igår så bakar August en ny chokladkaka idag, vi hoppas på bättre baklycka denna gång ; )



GODMORGON LÖRDAG!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar